Reseptit

Gourmetsilakat

Gourmetsilakat saavat makua valkosipuli-persiljaöljystä. Graavisilakat voi kietaista rulliksi. Nokare mätiä juhlistaa joulupöydän silakat.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gourmetsilakat

  • 500 g silakkafileitä
  • 4 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa

Mausteöljy

  • 1 dl öljyä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Pinnalle

  • mätiä
  • (smetanaa)

Valmistusohje

Gourmetsilakat tehdään helposti näin:

1. Sekoita etikka ja vesi, lisää mausteet. Lisää silakkafileet liemeen. Sekoita niin, että kaikki fileet peittyvät. Anna kypsyä yön yli. Valuta fileet hyvin ja poista nahka vetämällä. Puolita fileet pitkittäin ja kääri halutessasi rulliksi.

2. Mausta öljy silputulla persiljalla, viipaloiduilla valkosipulinkynsillä, sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla. Kaada öljy silakoiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

3. Laita gourmetsilakat tarjoiluvadille. Lisää päälle mätinokareita ja halutessasi smetanaa.

Katso myös: Onko kalapöytä sinunkin suosikkisi jouluna? Näillä resepteillä valmistat niin perinteiset kuin trendikkäätkin joulukalat

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään

X