Gourmetsilakat
Gourmetsilakat saavat makua valkosipuli-persiljaöljystä. Graavisilakat voi kietaista rulliksi. Nokare mätiä juhlistaa joulupöydän silakat.
Ainekset
Gourmetsilakat
- 500 g silakkafileitä
- 4 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl suolaa
Mausteöljy
- 1 dl öljyä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Pinnalle
- mätiä
- (smetanaa)
Valmistusohje
Gourmetsilakat tehdään helposti näin:
1. Sekoita etikka ja vesi, lisää mausteet. Lisää silakkafileet liemeen. Sekoita niin, että kaikki fileet peittyvät. Anna kypsyä yön yli. Valuta fileet hyvin ja poista nahka vetämällä. Puolita fileet pitkittäin ja kääri halutessasi rulliksi.
2. Mausta öljy silputulla persiljalla, viipaloiduilla valkosipulinkynsillä, sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla. Kaada öljy silakoiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
3. Laita gourmetsilakat tarjoiluvadille. Lisää päälle mätinokareita ja halutessasi smetanaa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous