Reseptit

Graavattu riistafilee

Tarjoa riistafilee kastikkeen, salaatinlehtien, kurkkuviipaleiden sekä sipulirenkaiden kanssa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g jäistä sisäfileetä, peuraa, kaurista tai hirveä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl fariinisokeria
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 dl rouhittua persiljaa
  • 1 rkl konjakkia

marjakastike:

  • puolukoita
  • luonnonjogurttia
  • hunajaa

Valmistusohje

Marjakastike: Survo puolukat ja sekoita luonnonjogurtin kanssa. Mausta hunajalla.

Poista lihasta jänteet ja kalvot, hiero mausteet pintaan ja kääri filee tuorekelmuun ja pane jääkaappiin pariksi vuorokaudeksi. Kääntele välillä.

Valuta marinoitunut liha ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi litteästi lautaselle.

Tarjoa kastikkeen, salaatinlehtien, kurkkuviipaleiden sekä sipulirenkaiden kanssa.

X