24.5.2012

Graavattu riistafilee

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g jäistä sisäfileetä, peuraa, kaurista tai hirveä
1 tl suolaa
1 tl fariinisokeria
1 tl rouhittua valkopippuria
1 dl rouhittua persiljaa
1 rkl konjakkia

marjakastike:

puolukoita
luonnonjogurttia
hunajaa

Valmistusohje

Marjakastike: Survo puolukat ja sekoita luonnonjogurtin kanssa. Mausta hunajalla.

Poista lihasta jänteet ja kalvot, hiero mausteet pintaan ja kääri filee tuorekelmuun ja pane jääkaappiin pariksi vuorokaudeksi. Kääntele välillä.

Valuta marinoitunut liha ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi litteästi lautaselle.

Tarjoa kastikkeen, salaatinlehtien, kurkkuviipaleiden sekä sipulirenkaiden kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi