Reseptit

Graavikala

23.7.2014 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

tuoretta kalaa, esimerkiksi lohta, kirjolohta, taimenta, nieriää, harjusta tai siikaa
2-3 rkl karkeaa merisuolaa tai ruususuolaa perattua ja fileoitua kalakiloa kohden
2 tl sokeria
1 rkl punapippuria
tuoreita yrttilehtiä, esimerkiksi ananas- tai sitruunasalviaa tai sitruunamelissaa tai sitruunatimjamia

Valmistusohje

Graavikalaksi soveltuu vain ehdottoman pyyntituore kala, jolla ei ole loisrasitteita. Onnistunut raakakypsytys loihtii lautaselle viileän veden raikkaat maut aitoina ja suussa sulavina.

Fileoi kala, mutta jätä nahka. Aseta kala nahkapuoli alaspäin vadille. Levitä suola ja sokeri tasaisesti kalan pintaan. Lisää kokonaiset pippurit ja valitsemasi yrttimausteet. Uusissa ruukkuyrteissä on lempeitä, hedelmäisiä aromeja, jotka sopivat rasvaisen kalan makuun.

Anna kalan maustua yön yli kylmässä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme