Graavikala
Graavikalaksi soveltuu vain ehdottoman pyyntituore kala, jolla ei ole loisrasitteita. Onnistunut raakakypsytys loihtii lautaselle viileän veden raikkaat maut aitoina ja suussa sulavina.
Ainekset
- tuoretta kalaa, esimerkiksi lohta, kirjolohta, taimenta, nieriää, harjusta tai siikaa
- 2-3 rkl karkeaa merisuolaa tai ruususuolaa perattua ja fileoitua kalakiloa kohden
- 2 tl sokeria
- 1 rkl punapippuria
- tuoreita yrttilehtiä, esimerkiksi ananas- tai sitruunasalviaa tai sitruunamelissaa tai sitruunatimjamia
Valmistusohje
Fileoi kala, mutta jätä nahka. Aseta kala nahkapuoli alaspäin vadille. Levitä suola ja sokeri tasaisesti kalan pintaan. Lisää kokonaiset pippurit ja valitsemasi yrttimausteet. Uusissa ruukkuyrteissä on lempeitä, hedelmäisiä aromeja, jotka sopivat rasvaisen kalan makuun.
Anna kalan maustua yön yli kylmässä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous