Reseptit

Graavikuhaa

Pala jälkiuunileipää, sipaisu voita, graavilohta ja kylmää olutta. Tässä ovat onnistuneen mökkiviikonlopun eväät.

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 kg tuore kuha filee
  • 500 g karkeaa merisuolaa
  • 1.5 dl hyvää öljyä
  • 6-7 rkl limettimehua
  • reilu puoli tl rouhittua mustapippuria
  • 2 cl konjakkia tai akvaviittia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua kevätsipulia

Valmistusohje

Poista kuhafileestä nahka. Ripottele puolet suolasta vuoan pohjalle, aseta kuhafilee suolapedin päälle ja ripottele loput suolat fileen päälle. Laita suolatun fileen päälle muovikelmun palanen ja pieni paino. Laita suolautumaan jääkaappiin neljäksi tunniksi.

Neljän tunnin kuluttua ota filee suolasta ja laita se astiaan kylmän juoksevan veden alle puoleksi tunniksi. Pidä huoli, että filee on upoksissa koko ajan.

Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoilulautaselle. Sekoita öljy, limettimehu, konjakki tai akvaviitti huolellisesti. Sivele kalanpalat mausteliemellä. Ripottele päälle mustapippuri, hakattu tilli ja kevätsipuli.

Tarjoa kevyesti voilla voidellun jälkiuunileivän päällä. Anna vieraiden ihmetellä, mitä graavikalaa ovat syömässä. Maistuu taivaallisen hyvältä pitkän, syksyisen kalastuspäivän jälkeen kämpillä kylmän oluen ja pienen snapsin kera.

X