20.11.2013

Graavilohi-avokadotartar

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

150 g graavilohta
1 pieni punasipuli tai salottisipuli
2 tomaattia
2 kypsää avokadoa
yhden limetin tai ½ sitruunan mehu
muutama tuore tillinoksa
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Lisäksi:

öljyllä kostutettua salaattisekoitusta tai herneenversoja
ruisleipää

Valmistusohje

Graavilohi-avokadotartar sopii jouluaterian alkuun yksin tai yhdessä muiden kalaruokien kanssa. Valmista graavilohi-avokadotartar näin:

Hienonna graavilohi terävällä veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja hienonna tomaatit. Halkaise avokadot.  Poista niistä kivi ja kuoret.
Leikkaa avokadonpuolikkaat kuutioiksi. Lisää kuutioiden joukkoon heti limetti- tai sitruunamehu, joka estää avokadoa tummumasta.

Hienonna tilli. Sekoita kaikki hienonnetut aineet keskenään ja mausta ne rouhitulla mustapippurilla sekä maun ja tarpeen mukaan suolalla. Tarjoa alkuruokana ruisleivän ja salaatin tai herneenversojen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi