Reseptit

Graavilohi-avokadotartar

20.11.2013 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Graavilohi-avokadotartar sopii jouluaterian alkuun yksin tai yhdessä muiden kalaruokien kanssa.

Ainekset

150 g graavilohta
1 pieni punasipuli tai salottisipuli
2 tomaattia
2 kypsää avokadoa
yhden limetin tai ½ sitruunan mehu
muutama tuore tillinoksa
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Lisäksi:

öljyllä kostutettua salaattisekoitusta tai herneenversoja
ruisleipää

Valmistusohje

1. Hienonna graavilohi terävällä veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja hienonna tomaatit. Halkaise avokadot.  Poista niistä kivi ja kuoret.

2. Leikkaa avokadonpuolikkaat kuutioiksi. Lisää kuutioiden joukkoon heti limetti- tai sitruunamehu, joka estää avokadoa tummumasta.

3. Hienonna tilli. Sekoita kaikki hienonnetut aineet keskenään ja mausta ne rouhitulla mustapippurilla sekä maun ja tarpeen mukaan suolalla. Tarjoa alkuruokana ruisleivän ja salaatin tai herneenversojen kanssa.

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme