Reseptit

Graavilohi-avokadotartar ja paahdettua fenkolia

Kylmä tartarpihvi rapeaksi tiristetyn fenkolin kanssa on tyylikäs lauantai-illan herkku.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Graavilohi

  • 400 g kirjolohen keskipalaa
  • 1/2 rkl karkeaa suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • silputtua tilliä

Tartar

  • hienoksi hakattu graavilohi
  • 1 iso avokado
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 3 rkl hienonnettua punasipulia
  • tilkka sitruunamehua
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 1 pieni fenkoli
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Poista kalapalasta ruodot. Ripottele pinnalle mausteet ja tilli. Kääri kalapala muovikelmuun, pane päälle kevyt paino ja anna kalan suolautua kylmässä seuraavaan päivään.
Leikkaa kala ensin siivuiksi ja sitten pieneksi silpuksi. Leikkaa avokado kuutioiksi ja sekoita lohen joukkoon. Lisää sipulisilppu, ranskankerma ja sitruunaa. Mausta seos mustapippurilla ja lusikoi kauniiksi keoksi lautasille. Voit myös tehdä seoksesta muotilla säntillisen pihvin.

2. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla reilu annos öljyä ja paista fenkoli kuumassa öljyssä kauniin ruskeaksi. Mausta tilkalla sitruunaa ja ripauksella sormisuolaa.

Katso myös:
Lohiceviche ja tilliöljy, Ruoka.fi
Graavilohikäärö, Ruoka.fi
Graavilohileipä, Kotiliesi.fi

X