Reseptit

Graavilohimousse

Graavilohi kuuluu joulupöytään muodossa tai toisessa. Yhdistä kala smetanan kanssa ja tee siitä mousse. Mädillä viimeistelty graavilohimousse maistuu makean saaristolaisleivän tai blinien kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Graavilohimousse:

  • 1 punasipuli
  • 1 nippu (50 g) tilliä
  • 200 g graavilohta
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 rkl chilikastiketta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • ripaus suolaa

Koristeeksi:

  • 100 g mätiä
  • tilliä

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja tilli. Leik­kaa molemmat lohet pieniksi paloiksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Li­sää kermavaahtoon smetana, sitruunamehu, chilikastike ja mustapippuri. Mausta ripauk­sella suolaa. Kääntele sekaan kalapalat sekä tilli­ ja sipulisil­put. Anna moussen maustua jääkaapissa noin tunti.

3. Lisää moussen pinnalle mä­tiä ja viimeistele tillillä.

X