Graavilohimousse
Graavilohi kuuluu joulupöytään muodossa tai toisessa. Yhdistä kala smetanan kanssa ja tee siitä mousse. Mädillä viimeistelty graavilohimousse maistuu makean saaristolaisleivän tai blinien kanssa.
Ainekset
Graavilohimousse:
- 1 punasipuli
- 1 nippu (50 g) tilliä
- 200 g graavilohta
- 100 g kylmäsavulohta
- 1 dl kuohukermaa
- 120 g smetanaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 rkl chilikastiketta
- 1/2 tl mustapippuria
- ripaus suolaa
Koristeeksi:
- 100 g mätiä
- tilliä
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja tilli. Leikkaa molemmat lohet pieniksi paloiksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon smetana, sitruunamehu, chilikastike ja mustapippuri. Mausta ripauksella suolaa. Kääntele sekaan kalapalat sekä tilli ja sipulisilput. Anna moussen maustua jääkaapissa noin tunti.
3. Lisää moussen pinnalle mätiä ja viimeistele tillillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous