Reseptit

Graavilohimousse

14.12.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Graavilohi kuuluu joulupöytään muodossa tai toisessa. Yhdistä kala smetanan kanssa ja tee siitä mousse. Mädillä viimeistelty graavilohimousse maistuu makean saaristolaisleivän tai blinien kanssa.

Ainekset

Graavilohimousse:

1 punasipuli
1 nippu (50 g) tilliä
200 g graavilohta
100 g kylmäsavulohta
1 dl kuohukermaa
120 g smetanaa
2 rkl sitruunamehua
1/2 rkl chilikastiketta
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa

Koristeeksi:

100 g mätiä
tilliä

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja tilli. Leik­kaa molemmat lohet pieniksi paloiksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Li­sää kermavaahtoon smetana, sitruunamehu, chilikastike ja mustapippuri. Mausta ripauk­sella suolaa. Kääntele sekaan kalapalat sekä tilli­ ja sipulisil­put. Anna moussen maustua jääkaapissa noin tunti.

3. Lisää moussen pinnalle mä­tiä ja viimeistele tillillä.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme