Reseptit

Graavilohta ja kurkku-fenkolisalaattia yo-juhliin

Ylioppilasjuhlien tarjottavat voivat tuottaa päänvaivaa, mutta tässä kelpo vinkki alkuruoaksi tai buffetpöytään. Graavilohi ja kurkku-fenkolisalaatti ovat nimittäin varma valinta.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg graavisuolattua lohta
  • 1 iso kurkku
  • 1 pieni fenkoli
  • etikkaan säilöttyjä inkiväärilastuja
  • 1 nippu tilliä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Graavilohi ja kurkkufenkolisalaatti sopivat alkuruoaksi tai buffet-pöydän herkuksi, vaikkapa yo-juhliin. Viimeistele raikas lohi tarjoilukuntoon parilla pyöräytyksellä pippurimyllystä.

1. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet tarjoiluvadille. Peitä kelmulla ja pane viileään.

2. Puolita kurkku ja koverra siemenet pois pienellä lusikalla. Leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös fenkoli. Silppua tilli. Sekoita ainekset kulhossa. Silppua sekaan sushi-inkiväärilastuja. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Loraus öljyä pyöristää maun.

3. Levitä kurkkusalaatti lohen päälle juuri ennen tarjoilua. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.

X