
Graavilohta ja kurkku-fenkolisalaattia yo-juhliin
Ylioppilasjuhlien tarjottavat voivat tuottaa päänvaivaa, mutta tässä kelpo vinkki alkuruoaksi tai buffetpöytään. Graavilohi ja kurkku-fenkolisalaatti ovat nimittäin varma valinta.
Ainekset
- 1 kg graavisuolattua lohta
- 1 iso kurkku
- 1 pieni fenkoli
- etikkaan säilöttyjä inkiväärilastuja
- 1 nippu tilliä
- 3 rkl sitruunamehua
- 2 rkl öljyä
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Graavilohi ja kurkkufenkolisalaatti sopivat alkuruoaksi tai buffet-pöydän herkuksi, vaikkapa yo-juhliin. Viimeistele raikas lohi tarjoilukuntoon parilla pyöräytyksellä pippurimyllystä.
1. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet tarjoiluvadille. Peitä kelmulla ja pane viileään.
2. Puolita kurkku ja koverra siemenet pois pienellä lusikalla. Leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös fenkoli. Silppua tilli. Sekoita ainekset kulhossa. Silppua sekaan sushi-inkiväärilastuja. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Loraus öljyä pyöristää maun.
3. Levitä kurkkusalaatti lohen päälle juuri ennen tarjoilua. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous