8.5.2012

Graavilohta ja kurkku-fenkolisalaattia yo-juhliin

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg graavisuolattua lohta
1 iso kurkku
1 pieni fenkoli
etikkaan säilöttyjä inkiväärilastuja
1 nippu tilliä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
suolaa, pippuria

Valmistusohje

Graavilohi ja kurkkufenkolisalaatti sopivat alkuruoaksi tai buffet-pöydän herkuksi, vaikkapa yo-juhliin. Viimeistele raikas lohi tarjoilukuntoon parilla pyöräytyksellä pippurimyllystä.

1. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet tarjoiluvadille. Peitä kelmulla ja pane viileään.

2. Puolita kurkku ja koverra siemenet pois pienellä lusikalla. Leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös fenkoli. Silppua tilli. Sekoita ainekset kulhossa. Silppua sekaan sushi-inkiväärilastuja. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Loraus öljyä pyöristää maun.

3. Levitä kurkkusalaatti lohen päälle juuri ennen tarjoilua. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi