Reseptit

Graavilohta ja mätiä tummalla leivällä

Kalastajan leipä on lastattu salaatilla, graavilohella ja mädillä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 viipaletta tummaa saaristolaislimppua
  • 1 pieni rapea salaatti
  • ½ fenkolia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 3 rkl tillisilppua
  • 200 g graavilohta
  • 2 dl kirjolohen mätiä
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Leikkaa salaatti ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi.

2. Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Mausta seos piparjuurella ja tillillä. Sekoita puolet kastikkeesta salaatin sekaan.

3. Voitele leipäviipaleet voilla. Painele jokaiselle leivälle keko salaattia. Levitä päälle lohiviipaleet.

4. Lisää pinnalle lusikallinen kastiketta ja mätiä. Rouhaise päälle pippuria.

Vinkki: Jos et välitä fenkolista, voit korvata sen hienoksi suikaloidulla sellerillä. Tai viipaloi leivälle kylmää keitettyä perunaa.

X