Reseptit

Graavisiika

Koristele siikavati tuoreella tillillä sekä sitruunalohkoilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Graavisiika

  • 2 siikafileetä (noin 700 g)
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • muutama tillinoksa

Valmistusohje

Graavisiika tehdään näin:

Mausta siikafileet suolalla, sokerilla sekä pippurilla. Pätki tillinvarret ja levitä ne siikafileille. Pane fileiden lihapuolet vastakkain ja kääri fileet kelmuun tai folioon. Pane paketti kulhoon ja kulho jääkaappiin, aseta kalapaketin päälle paino ja anna siikafileiden graavautua  noin vuorokausi.

Avaa paketti, poista kalafileiden pinnalta tillit ja raaputa ylimääräinen suola sekä pippuri pois. Leikkaa fileet vinottain nahkaa kohti ohuiksi viipaleiksi. Nosta graavisiikaviipaleet tarjolle, rouhi pinnalle pippuria ja koristele vati tuoreella tillillä sekä sitruunalohkoilla.

Tarjoa graavisiika keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Kaipaatko lisää kalaherkkujen ohjeita? Kokeile esimerkiksi graavattua kuhaa, graavilohikääröä tai herkullista graavilohimoussea.

Katso myös Kotiliesi.fi: Graavilohi thaimaalaisella twistillä

X