Reseptit

Graavisiika

Koristele siikavati tuoreella tillillä sekä sitruunalohkoilla.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 siikafileetä (noin 700 g)
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • muutama tillinoksa

Valmistusohje

Mausta siikafileet suolalla, sokerilla sekä pippurilla. Pätki tillinvarret ja levitä ne siikafileille. Pane fileiden lihapuolet vastakkain ja kääri fileet kelmuun tai folioon. Pane paketti jääkaappiin, aseta päälle paino ja anna maustua noin vuorokausi.

Avaa paketti, poista tillit ja raaputa ylimääräinen suola sekä pippuri pois. Leikkaa fileet vinottain nahkaa kohti ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet tarjolle, rouhi pinnalle pippuria ja koristele vati tuoreella tillillä sekä sitruunalohkoilla.

X