Graavisiika ja sinappikastike
Graavisiian makua täydentää sinappikastike. Tarjoile tämä erottamaton pari esimerkiksi saaristolaisleivän kera joulupöydässä.
Ainekset
- 500 g siikafileetä
- 2 rkl puolikarkeaa merisuolaa
- 1-2 rkl hienoa sokeria
- valkopippuria myllystä
- tilliä ja tillinvarsia
kastike:
- 2 rkl sinappia
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- tillisilppua
Valmistusohje
Tarjoile graavattu siika saaristolaisleivän ja sinappikastikkeen kera vaikkapa joulun kalapöydässä.
Nypi siikafileestä selkäruodot. Ripottele suola ja sokeri fileelle. Levitä tilli fileen päälle. Laita se tiukkaan pakettiin mielellään painon alle yöksi.
Pyyhi suola- ja pippurijäämät talouspaperilla ja leikkaa niin ohuita siivuja kuin pystyt.
Sinappikastike
Sekoita sinappi, viinietikka ja mausteet, lisää öljy rauhallisesti nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää tillisilppu.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous