Reseptit

Graavisiika ja sinappikastike

Graavisiian makua täydentää sinappikastike. Tarjoile tämä erottamaton pari esimerkiksi saaristolaisleivän kera joulupöydässä.
Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g siikafileetä
  • 2 rkl puolikarkeaa merisuolaa
  • 1-2 rkl hienoa sokeria
  • valkopippuria myllystä
  • tilliä ja tillinvarsia

kastike:

  • 2 rkl sinappia
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tillisilppua

Valmistusohje

Tarjoile graavattu siika saaristolaisleivän ja sinappikastikkeen kera vaikkapa joulun kalapöydässä.

Nypi siikafileestä selkäruodot. Ripottele suola ja sokeri fileelle. Levitä tilli fileen päälle. Laita se tiukkaan pakettiin mielellään painon alle yöksi.

Pyyhi suola- ja pippurijäämät talouspaperilla ja leikkaa niin ohuita siivuja kuin pystyt.

Sinappikastike

Sekoita sinappi, viinietikka ja mausteet, lisää öljy rauhallisesti nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää tillisilppu.

X