graavisiika-kasvissalaatti
Reseptit

Graavisiika-kasvissalaatti

Graavisiika-kasvissalaatti on kesäruokaa parhaimmillaan. Suomalaisessa maalaissalaatissa makeat kesäkasvikset kohtaavat suolaisen graavisiian ja pehmeäksi keitetyn luomumunan. Kokonaisuuden viimeistelee täyteläinen juustokastike.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Graavisiika-kasvissalaatti

  • 4 kananmunaa
  • 250 g graavisiikaa
  • 200 g kesäkaalia
  • 6 perunaa
  • 2 keltajuurta
  • 4 nippuporkkanaa
  • 8 retiisiä
  • tilliä

Juustokastike

  • 1 keltuainen
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 50 g vahvaa juustoa raastettuna (esim. emmental)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl kapriksia

Valmistusohje

Graavisiika-kasvissalaatti tehdään helposti näin:

1. Keitä perunat, keltajuuret ja porkkanat juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä hetki, kuori ja paloittele kasvikset. Viipaloi retiisit. Suikaloi kaali. Keitä munat (5 minuuttia).

2. Tee kastike. Laita keltuainen pieneen kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sinappi. Vatkaa sekaan öljy. Lisää juustoraaste, mausteet ja kaprikset.

3. Laita kaalisuikaleet lautasten pohjalle. Kostuta kaali kastikkeella. Lisää päälle kasvikset, graavisiikaviipaleet ja keitetyt kananmunat. Viimeistele graavisiika-kasvissalaatti silputulla tillillä. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen.

Katso myös: Graavisiika-kurkkutartar

Katso myös Kotiliesi.fi: Siikareseptejä alkupaloista pääruokiin

X