Graavisiika katajanmarjoilla
Graavisiika sopii joulupöytään muiden kalaruokien seuraan. Katajanmarjat ja rosmariini tuovat makuun luonnetta.
Ainekset
Graavisiika:
- 2 (n. 500 g) nahatonta siikafilettä
- 1 1/2 rkl karkeaa merisuolaa
- 2 tl sokeria
- mustapippuria
- 1 oksa rosmariinia
Marinadi:
- 6 katajanmarjaa
- 3 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Graavisiika katajanmarjoilla tehdään helposti näin:
1. Pyyhi siikafileiden pinta talouspaperilla, poista mahdolliset ruodot. Ripottele fileiden pinnalle merisuolaa ja sokeria. Rouhaise päälle mustapippuria. Aseta päälle rosmariinin oksa. Laita fileet lihapuolet vastakkain ja kääräise tuorekelmuun tiukaksi paketiksi. Laita jääkaappiin ja anna graavaantua yhden vuorokauden ajan.
2. Pyyhi siikafileiden pinnalta suola ja rosmariini pois. Leikkaa kuutioiksi.
3. Murskaa katajanmarjat veitsellä. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää siikakuutiot. Laita graavisiika kylmään ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia.
Katos myös: Graavisiikaa ja omena-piparjuurisalaattia
Katso myös Kotiliesi.fi: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous