Reseptit

Graavisiikaa ja omena-piparjuurisalaattia

Suomalainen alkupala parhaimmillaan: graavisiikaa syysomenoista ja piparjuuresta tehdyn salaatin kanssa. Pääset helpolla, kun ostat siian valmiiksi graavattuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g graavisiikaa
  • silputtua tilliä
  • 1-2 kirpeää omenaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tilkka öljyä

Lisäksi:

  • smetanaa

Valmistusohje

1. Leikkaa siika pieneksi silpuksi. Lisää sekaan silputtua tilliä. Leikkaa omena ja sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään. Mausta piparjuurella, sokerilla, mustapippurilla ja sitruunalla. Lisää lopuksi tilkka öljyä.

2. Kokoa graavisiika-salaattiannokset valmiiksi pienille lautasille. Koristele nokareella smetanaa. Tarjoa paahdetun mallasleivän kanssa.

Katso myös:

Näin graavaat siian
Metsämarjagraavattu siika
Siikacocktail

Kotiliesi.fi:n graavisiikapyörykät

X