Graavisiikaleivät
Graavaa ensin siika ja kokoa sen jälkeen kalasta herkulliset leivät.
Ainekset
Graavisiikaleivät
- ½ kg nahallisia siikafileitä
- 1 rkl merisuolaa
- ripaus sokeria
- muutama hienonnettu tillinoksa
- 1-2 rkl roseepippureita
Lisäksi:
- 1-2 dl smetanaa tai ranskankermaa
- 1 rkl raastettua piparjuurta
- 20 pientä viipaletta ruisleipää
- kevytlevitettä
- pieniä salaatinlehtiä
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Graavisiikaleivät tehdään näin:
Graavisiikaleivät voit tehdä kaupan kalatiskin valmiiksi graavatusta siiasta tai kalan voi graavata itse.
- Ota graavatut siikafileet astiasta tai paperista pois ja pyyhi ne kuiviksi.
- Leikkaa siikafileet ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen suikaleiksi tai kuutioiksi.
- Mausta smetana tai ranskankerma raastetulla piparjuurella.
- Sekoita maustettu smetana tai ranskankerma kalasuikaleiden tai -kuutioiden joukkoon.
- Voitele leipäviipaleet kevytlevitteellä ja levitä niille pieniä salaatinlehtiä.
- Jaa kalaseos päälle ja koristele leivät yrteillä.
- Nosta graavisiikaleivät tarjoiluvadille, peitä kelmulla ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.
Näin graavaat siian:
- Mausta siikafileet joka puolelta merisuolalla, sokerilla ja rouhituilla roseepippureilla.
- Levitä fileiden lihapuolelle hienonnettua tilliä ja aseta fileet vastakkain nahkapuolet ulospäin.
- Pane siikafileet sopivaan astiaan ja peitä astia hyvin.
- Voit myös kääriä fileet ensin leivinpaperiin ja sitten folioon.
- Anna siikafileiden maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Lue myös Kotiliesi.fi: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous