29.4.2012

Graavit silakat Sorsapuiston tapaan

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

500 g silakkafileitä
1 l vettä
1.5 rkl karkeaa suolaa
2.5 dl etikkaa

Sinappikastike

1 dl rypsiöljyä
1 rkl sinappia
3 rkl sokeria
½-1 tl suolaa
0.5 tl rouhittuja valkopippureita
1-2 rkl valkoviinietikkaa
0.5 dl vettä
runsaasti hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Irrota silakkafileistä nahka. Sekoita etikkaliemi ja kaada se fileille.

2. Pidä silakoita liemessä vähintään pari tuntia, mielellään puoli vuorokautta.

3. Valmista sinappikastike. Vatkaa sinappi ja etikka sekaisin. Lisää öljy ohuena nauhana, sitten mausteet ja vesi. Jotta kastikkeesta tulee sileää, kastike on parasta vatkata sähkövatkaimella.

4. Valuta silakkafileet hyvin. Lado fileet, kastike ja hienonnettu tilli kerroksittain sopivaan astiaan. Anna silakoiden maustua kastikkeessa 2-4 vuorokautta. Säilytä kylmässä.

5. Tarjoa alkupalana ruisleivän tai maustelimpun kanssa.

690 kJ (170 kcal)/1 annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi