Reseptit

Gratinoidut kesäkurpitsat

21.9.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Herkullisessa kesäkurpitsagratiinissa pehmeän kermainen sienikastike ja roppakaupalla juustoa. Tarjoa gratiini lisukkeena tai kasvisruokana sellaisenaan.

Ainekset

Gratinoidut kesäkurpitsat:

4 pientä/ keskikokoista kesäkurpitsaa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus paprikajauhetta
1 l kantarelleja
100 g gruyerejuustoa raastettuna
50 g parmesaania raastettuna
2 dl kuohukermaa
1 rkl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista leikkuupinnat parissa erässä. Lado kesäkurpitsat leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan ja ripottele pinnoille suolaa ja paprikajauhetta.

3. Paista kantarellit samallapannulla kuin kesäkurpitsat kullanruskeiksi, mausta ne ripauksella suolaa ja kaada kesäkurpitsojen päälle. Ripottele pinnalle juustoraasteet.

4. Vispilöi kerman joukkoon sinappi, ripaus suolaa ja mustapippuria. Kaada kerma vuokaan.

5. Gratinoi kesäkurpitsoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme