Reseptit

Gratinoidut kesäkurpitsat

Herkullisessa kesäkurpitsagratiinissa pehmeän kermainen sienikastike ja roppakaupalla juustoa. Tarjoa gratiini lisukkeena tai kasvisruokana sellaisenaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gratinoidut kesäkurpitsat:

  • 4 pientä/ keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • 1 l kantarelleja
  • 100 g gruyerejuustoa raastettuna
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista leikkuupinnat parissa erässä. Lado kesäkurpitsat leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan ja ripottele pinnoille suolaa ja paprikajauhetta.

3. Paista kantarellit samallapannulla kuin kesäkurpitsat kullanruskeiksi, mausta ne ripauksella suolaa ja kaada kesäkurpitsojen päälle. Ripottele pinnalle juustoraasteet.

4. Vispilöi kerman joukkoon sinappi, ripaus suolaa ja mustapippuria. Kaada kerma vuokaan.

5. Gratinoi kesäkurpitsoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

X