Reseptit

Gratinoidut lihapullat

Tällä ohjeella nostat lihapullat luksusluokkaan. Juustoisessa kastikkeessa gratinoidut lihapullat sopivat ateriaksi raikkaan salaatin kera nautittuna.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lihapullat:

  • 1 kananmuna
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl sinappia
  • 400 g jauhelihaa
  • maun mukaan suolaa
  • maun mukaan mustapippuria

Gratiointikastike:

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 l maitoa
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus suolaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 200 g herkkusieniä

Valmistusohje

1. Riko isoon kulhoon kananmuna. Lisää kerma, korppujauhot, hienonnettu sipuli ja valkosipuli, sinappi ja jauheliha.

2. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja jätä turpoamaan noin 15 minuutiksi.

3. Pyöritä taikina isoiksi lihapulliksi ja asettele ne uunivuokaan.

4. Valmista gratinointikastike. Sulata voi kattilassa ja vispilöi joukkoon jauhot. Kypsennä jauhoja pari minuuttia. Lisää sitten puolet maidosta hyvin vispilöiden. Kun seos on tasaista, lisää loput maidosta ja vispilöi edelleen. Kiehauta kastike ja mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste.

5. Viipaloi herkkusienet ja paista niihin väriä pannulla. Kaada sienet kastikkeen joukkoon.

6. Kaada kastike lihapullien päälle uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

7. Tarjoa keitetyn pastan tai riisin ja vihreän salaatin kanssa.

X