Reseptit

Gratinoidut nachot

29.4.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Ainekset

n. 300 g Nachoja

Kuorrutus

150 g raastettua cheddar-juustoa
200 g maustettua ranskankermaa (maun mukaan)

Salsa

200 g minitomaatteja
1 pieni punainen chilipalko
1 pieni punasipuli
½ dl hienonnettua korianteria
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl jalapenoviipaleita
2 rkl oliiviöljyä
1 limetinmehu
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria

Valmistusohje

Gratinoitujen nachojen kanssa kelpaa viettää leffailtaa.

1. Sekoita cheddarjuustoraaste ja maustettu ranskankerma.

2. Lohko minitomaatit ja hienonna chilipalko sekä sipuli. Sekoita kaikki salsan ainekset ja tarkista maku. Lisää suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan.

3. Kaada puolet nachoista uunivuokaan ja lisää päälle puolet juusto-ranskankermaseoksesta ja salsasta. Lisää loput nachot, salsa ja loppu juustoseos.

4. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia ja tarjoile.

Katso myös:

Salsa brava eli tulinen tomaattikastike Ruoka.fi

Meksikolaiset burritot Ruoka.fi

Kalatacot Kotiliesi.fi