Reseptit

Gratinoidut nachot

Gratinoitujen nachojen kanssa kelpaa viettää leffailtaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Rennon perjantai-illan ehdoton hitti – gratinoidut nachot.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gratinoidut nachot

  • n. 300 g Nachoja

Kuorrutus

  • 150 g raastettua cheddar-juustoa
  • 200 g maustettua ranskankermaa (maun mukaan)

Salsa

  • 200 g minitomaatteja
  • 1 pieni punainen chilipalko
  • 1 pieni punasipuli
  • ½ dl hienonnettua korianteria
  • ½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 dl jalapenoviipaleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetinmehu
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

 

Gratinoidut nachot valmistuvat helposti näin:

1. Sekoita cheddarjuustoraaste ja maustettu ranskankerma.

2. Lohko minitomaatit ja hienonna chilipalko sekä sipuli. Sekoita kaikki salsan ainekset ja tarkista maku. Lisää suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan.

3. Kaada puolet nachoista uunivuokaan ja lisää päälle puolet juusto-ranskankermaseoksesta ja salsasta. Lisää loput nachot, salsa ja loppu juustoseos.

4. Gratinoi nachot 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia ja tarjoile.

Vinkki: Hurmaannu chilistä, kaakaosta, valkosipulista, korianterista… Näillä ohjeilla onnistut meksikolaisen keittiön herkuissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet herkulliset kalatacot

X