Reseptit

Gratinoidut osterit

Gratinoidut osterit saavat herkullisen maun parmesaanikuorrutteesta, joka grillataan maukkaaksi ostereiden pintaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gratinoidut osterit

  • 12–16 avattua osteria
  • 1 dl kuohukermaa
  • mustapippuria myllystä
  • raastettua parmesaania
  • korppujauhoja
  • merisuolaa

Valmistusohje

Gratinoidut osterit tehdään näin helposti:

1. Kaada kerros karkeaa merisuolaa uunivuokaan.

2. Avaa osterit.  Hanki ostereiden avaamista varten tukevateräinen ja turvallinen osteriveitsi. Aloita ostereiden avaaminen juuri ennen gratinointia. Avaaminen vaatii pientä harjoittelua, mutta on mainettaan helpompaa.

2. Suojaa kätesi taitellulla keittiöpyyhkeellä ja aseta osteri pyyhkeen päälle litteä puoli ylöspäin.

3. Työnnä veitsi sisään osterin kapeammassa päässä olevan saranan vierestä. Liikuta veistä reippaasti edestakaisin vaakasuunnassa. Varo läikyttämästä sisällä olevaa suolavettä.

4. Avaa kuori kääntämällä veitsen kärkeä ylöspäin. Katkaise jänne, joka kiinnittää osterin päällimmäiseen kuorenpuolikkaaseen. Poista irronneet kuorenpalaset.

5.  Jätä osterit syvempiin kuorenpuolikkaisiin, valuta pois suolavesi.

6. Nosta osterit suolapedille. Kaada jokaisen osterin päälle tilkka kermaa ja rouhaise pinnalle mustapippuria. Ripottele päälle vastaraastettua parmesaania ja vähän korppujauhoja. Grillaa ostereita uunigrillissä noin minuutin ajan tai kunnes juusto on ruskistunut kevyesti.

7. Tarjoa gratinoidut osterit heti samppanjan tai laadukkaan kuohuviinin kanssa.

Kokeile myös ostereita naturelle tai  ostereita Rockefeller-täytteellä, jossa maistuvat sipuli, tabasco ja anisviina.

Lue myös Kotiliesi.fi: Kampasimpukka on fiini alkupala, jonka valmistus on yllättävän helppoa – kysyimme kokilta vinkit nopean herkun paistamiseen

X