Gratinoidut parsat sopivat alkupalaksi
Gratinoidut parsat ovat monipuolinen lisuke, sillä voit tarjoilla ne joko alkuruokana tai esimerkiksi kalan kanssa.
Ainekset
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 nippu valkoista parsaa
- 1 l vettä
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl voita
- 2 dl mozzarellaraastetta
- 1 dl leipämurusia
- mustapippuria
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Gratinoidut parsat sopivat alkuruuaksi sellaisenaan, mutta ovat myös loistava lisuke kalan kanssa.
Kuori parsat. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää mausteet ja parsat. Keitä parsoja noin viisi minuuttia tai kunnes tangot ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta parsat hyvin.
Kaada laakean uunivuoan pohjalle viini, lisää parsat ja juustoraaste, timjaminlehdet, leipämurut ja voinokareet. Rouhaise parsojen pinnalle vähän mustapippuria. Gratinoi parsoja 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous