Reseptit

Gratinoidut parsat sopivat alkupalaksi

15.5.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 nippu vihreää parsaa
1 nippu valkoista parsaa
1 l vettä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl valkoviiniä
2 rkl voita
2 dl mozzarellaraastetta
1 dl leipämurusia
mustapippuria
tuoretta timjamia

Valmistusohje

Gratinoidut parsat sopivat alkuruuaksi sellaisenaan, mutta ovat myös loistava lisuke kalan kanssa.

Kuori parsat. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää mausteet ja parsat. Keitä parsoja noin viisi minuuttia tai kunnes tangot ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta parsat hyvin.

Kaada laakean uunivuoan pohjalle viini, lisää parsat ja juustoraaste, timjaminlehdet, leipämurut ja voinokareet. Rouhaise parsojen pinnalle vähän mustapippuria. Gratinoi parsoja 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme