Gratinoidut uuniperunat
Jos pidät vahvoista mauista, gratinoi uuniperunat gruyere- tai appenzzeller-juustoraasteella.
Ainekset
- 8 jauhoista perunaa
- rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 kananmuna
- 200 g juustoraastetta
- ripaus cayennenpippuria
- 1 tl oreganoa
Lisäksi:
- 200 g minitomaatteja
- 3 rkl basilikaa hienonnettuna
- tilkka rypsiöljyä
- tilkka balsamicoa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Pese ja halkaise perunat. Laita ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Sipaise pinnoille öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita perunat 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.
2. Sekoita kananmuna ja juustoraaste keskenään. Mausta seos cayennenpippurilla ja oreganolla. Ota perunat uunista ja jaa juustokuorrutus perunoiden pinnoille. Gratinoi perunoita vielä toiset 20 minuuttia.
3. Halkaise minitomaatit ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika, öljy ja balsamico. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
4. Tarjoile gratinoidut uuniperunat tomaattisalaatin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous