Reseptit

Gratinoidut uuniperunat

Jos pidät vahvoista mauista, gratinoi uuniperunat gruyere- tai appenzzeller-juustoraasteella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 jauhoista perunaa
  • rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 200 g juustoraastetta
  • ripaus cayennenpippuria
  • 1 tl oreganoa

Lisäksi:

  • 200 g minitomaatteja
  • 3 rkl basilikaa hienonnettuna
  • tilkka rypsiöljyä
  • tilkka balsamicoa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

 

1. Pese ja halkaise perunat. Laita ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Sipaise pinnoille öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita perunat 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

2. Sekoita kananmuna ja juustoraaste keskenään. Mausta seos cayennenpippurilla ja oreganolla. Ota perunat uunista ja jaa juustokuorrutus perunoiden pinnoille. Gratinoi perunoita vielä toiset 20 minuuttia.

3. Halkaise minitomaatit ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika, öljy ja balsamico. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.

4. Tarjoile gratinoidut uuniperunat tomaattisalaatin kera.

X