Reseptit

Green goddess -salaatti

Green goddess -salaatti kootaan vihreistä kasviksista. Somehitiksi nousseen salaatin juju on jumalainen kastike. Anjovis antaa kastikkeen makuun syvyyttä ja suolaisuutta, mutta voit jättää anjoviksen pois tai korvata sen joko worcesterkastikkeella tai raastetulla parmesaanilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Green goddess -salaatti

  • 200 g jääsalaattia
  • 250 g vihreitä papuja
  • 250 g broccolineja eli varsiparsakaaleja

Green goddess -kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 ruukku sileälehtistä persiljaa
  • 1 ruukku rakuunaa
  • 50 g babypinaattia
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 anjovisfileetä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Green goddess -salaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele pavut ja poista niistä kannat, puolita pavut. Leikkaa broccolinit kolmeen osaan. Kuumenna laakeassa kattilassa noin 1⁄2 l vettä + 1⁄2 tl suolaa. Keitä pavut juuri ja juuri kypsiksi (n. 5 min), kaada siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kypsennä ja jäähdytä broccolinit samaan tapaan.

2. Tee kastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Laita majoneesi ja jogurtti kannuun. Lisää yrtit, pinaatti, sitruunamehu, anjovis ja valkosipuli. Jauha kastike sileäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kokoa green goddess -salaatti. Revi salaatti kulhon pohjalle, lisää joukkoon pavut ja broccolinit. Tarjoa kastike erikseen.

Katso myös: Vihreä linssi-leipäsalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Pähkinäinen voimasalaatti

X