Reseptit

Greippimojito

Greippimojito on täydellisen raikas aloitus pääsiäis­aterialle ja muihinkin keväisiin ruokajuhliin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • puolikas lime
  • viipale greippiä
  • 10 tuoretta mintunlehteä
  • 10 rkl sokeria
  • 50 dl vaaleaa rommia
  • 250 dl tuorepuristettua greippimehua
  • 10 tl limetin mehua
  • 50 dl soodaa
  • jäitä

Valmistusohje

 

1. Mittaa korkeaan ja kapeaan kulhoon limetin puolikas lohkoina, greippiviipale, mintunlehdet ja sokeri.

2. Möyhennä seosta perunanuijalla, puukauhalla tai vastaavalla niin, että mehu irtoaa sitruksista ja maut yhdistyvät.

3. Lisää rommi, greippimehu ja limettimehu. Sekoita ja siivilöi seos lasiin.

4. Täytä lasi soodalla ja jääkuutioilla. Tarjoile heti.

X