Gremolata-kuorrutetut sinisimpukat
Kuorrutetut gremolatasimpukat sopivat loistavasti illallisen alkupalaksi.
Ainekset
- 1 kg sinisimpukoita
- 3 dl valkoviiniä
gremolatavoi:
- 100 g voita
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 1 solo-valkosipulinkynsi
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
- ripaus valkopippuria
- 0.3 tl suolaa
- 3 rkl korppujauhoja
- suolapeti:
- 1 kg karkeaa merisuolaa
Valmistusohje
1. Pese ja harjaa simpukat huolellisesti kylmässä vedessä. Poista kuolleet simpukat.
2. Kuumenna valkoviini kiehuvaksi ja lisää simpukat kattilaan. Ravistele kattilaa pari minuuttia liedellä, jotta simpukat sekoittuvat ja avautuvat. Älä keitä liian kauan, etteivät simpukat sitkisty. Käytä vain avautuneet simpukat.
3. Tee kuorrutus. Hienonna persilja ja valkosipuli, raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki täytteen ainekset korppujauhoja lukuun ottamatta tahnaksi.
4. Poista toinen puolikas simpukankuoresta Asettele simpukan lihapuoli kuorineen paistoastiaan tai uunipellille merisuolapedille. Lusikoi noin teelusikallinen voiseosta kuhunkin simpukkaan ja ripottele päälle korppujauhoja.
5. Kuorruta simpukoita 250-asteisessa uunissa 5–6 minuuttia tai kunnes kuori on kullanruskea.
6. Tarjoa hyvän leivän kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous