Reseptit

Grillattu caesarsalaatti

Grillaaminen tekee salaatille uskomattoman hyvää. Paahteinen maku yhdistyy sisälehdissä säilyneeseen rapsakkuuteen. Maun kruunaavat maukas kapriksilla tuunattu caesarkastike sekä pinjansiemenet.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 sydänsalaattia

Kastike:

  • 1 keltuainen
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaq
  • ripaus sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl dijonin sinappia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl kapriksia

Viimeistelyyn:

  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 25 g parmesaania lastuina

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon keltuainen, sitruunamehu, suola, sokeri, mustapippuri, sinappi ja öljy. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaa vasten ja pyöräytä ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, sitä voi notkistaa vedellä tai vaikkapa omenamehulla.

2. Pese sydänsalaatit ja halkaise ne niin, että lehdet pysyvät kiinni kannassa.

3. Grillaa salaatinpuolikkaisiin hyvä grillipinta ja nosta ne lautasille.

4. Valuta päälle kastiketta. Viimeistele pinjansiemenillä ja parmesaanilastuilla.

X