Grillattu caesarsalaatti
Grillaaminen tekee salaatille uskomattoman hyvää. Paahteinen maku yhdistyy sisälehdissä säilyneeseen rapsakkuuteen. Maun kruunaavat maukas kapriksilla tuunattu caesarkastike sekä pinjansiemenet.
Ainekset
- 4 sydänsalaattia
Kastike:
- 1 keltuainen
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaq
- ripaus sokeria
- ripaus mustapippuria
- 1 tl dijonin sinappia
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 rkl kapriksia
Viimeistelyyn:
- 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- 25 g parmesaania lastuina
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon keltuainen, sitruunamehu, suola, sokeri, mustapippuri, sinappi ja öljy. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaa vasten ja pyöräytä ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, sitä voi notkistaa vedellä tai vaikkapa omenamehulla.
2. Pese sydänsalaatit ja halkaise ne niin, että lehdet pysyvät kiinni kannassa.
3. Grillaa salaatinpuolikkaisiin hyvä grillipinta ja nosta ne lautasille.
4. Valuta päälle kastiketta. Viimeistele pinjansiemenillä ja parmesaanilastuilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous