Reseptit

Grillattu caesarsalaatti

30.4.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Grillaaminen tekee salaatille uskomattoman hyvää. Paahteinen maku yhdistyy sisälehdissä säilyneeseen rapsakkuuteen. Maun kruunaavat maukas kapriksilla tuunattu caesarkastike sekä pinjansiemenet.

Ainekset

4 sydänsalaattia

Kastike:

1 keltuainen
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaq
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
1 tl dijonin sinappia
1 dl rypsiöljyä
2 rkl kapriksia

Viimeistelyyn:

3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
25 g parmesaania lastuina

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon keltuainen, sitruunamehu, suola, sokeri, mustapippuri, sinappi ja öljy. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaa vasten ja pyöräytä ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, sitä voi notkistaa vedellä tai vaikkapa omenamehulla.

2. Pese sydänsalaatit ja halkaise ne niin, että lehdet pysyvät kiinni kannassa.

3. Grillaa salaatinpuolikkaisiin hyvä grillipinta ja nosta ne lautasille.

4. Valuta päälle kastiketta. Viimeistele pinjansiemenillä ja parmesaanilastuilla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme