Reseptit

Grillattu coleslaw

Grillattu coleslaw tehdään kaalisalaatista tutuista raaka-aineista, mutta kasvikset vain pyöräytetään grillissä. Pirskottele viinietikkaa valmiiden kasvisten päälle. Sen ihana hapokkuus piristää dijonsinapilla maustetun majoneesisoosin. Tarjoile grillattu coleslaw ribsien kanssa tai burgerien kaverina.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu coleslaw:

  • 1 nippu naattiporkkanoita
  • 1 nippu kesäsipuleita
  • 1 pieni varhaiskaali
  • 1/4 tuoreesta ananaksesta
  • 3 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl viinietikkaa

Kastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Grillattu coleslaw tehdään näin:

1. Pese porkkanat ja poista naatit, halkaise isot porkkanat puoliksi. Huuhtele kesäsipulit, poista suurin osa vihreää vartta. Halkaise, huuhtele ja leikkaa varhaiskaali lohkoiksi niin, että lehdet pysyvät kannassa kiinni. Kuori ananas, leikkaa viipaleiksi ja poista kova keskiosa.

2. Grillaa kasviksia ja ananasta keskilämmöllä välillä öljyllä sivellen, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Niiden rakenne saa jäädä suussa tuntuvan rapsakaksi. Nostele kasvikset ja ananakset tarjoiluvadille, mausta suolalla ja pirskottele päälle viinietikkaa.

3. Kokoa grillattu coleslaw: Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kasvisten ja ananasten päälle.

Katso myös: Grillattu punakaali-tahinislaw

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohenjuustokastike

X