Reseptit

Grillattu entrecôte

Entrecôte-pihvit ovat parhaita grillattuna. Chili ja inkivääri antavat pihviin mukavaa potkua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Entrecôte

  • noin 800 g entrecôtea

Marinadi

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • pala chiliä
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • (pari tippaa nestemäistä savuaromia)

Valmistusohje

Grillattu entrecôte valmistuu näin:

Grillattu entrecôte tehdään mehväksi grillaamalla se ensin hiilloksen päällä ja sitten kypsentämällä epäsuorassa lämmössä.

1. Ennen grillausta entrecôte marinoidaan. Huuhtele chili ja kouri inkivääriä sopiva pala. Hienonna marinadia varten inkivääri ja chili. Sekoita marinadiainekset keskenään. Pane lihapala muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Anna lihan maustua pussissa huoneenlämmössä pari tuntia.

2. Grillaa entercôte joko kokonaisena palana tai 2–4 viipaleena. Jos grillaat lihan palana, ruskista pinta ensin suoraan hiilloksen päällä. Siirrä liha sen jälkeen epäsuoraan lämpöön ja nosta liha pois, kun sisälämpötila on 53–55˚, jos haluat lihan olevan mediumkypsää. Viipaleille riittää 3–4 minuutin grillaus per puoli hiilloksen päällä.

3. Anna lihan vetäytyä ennen tarjoamista noin 10 minuuttia pyyhkeen alla. Älä käytä foliota, joka höyrystää lihan rapean pinnan pehmeäksi. Tarjoa entrecôte grillattujen kasvisten kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Naudan sisäfilee, grillattua parsaa ja sitruunahollandaisekastike

 

X