Reseptit

Grillattu entrecôte Argentiinan tyyliin

Entrecôte eli välikyljys valmistetaan Argentiinan tyyliin siten, että liha paistetaan öljyssä, suolassa, pippurissa sekä jauhetussa chilissä.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3–4 cm:n paksuinen entrecôte eli välikyljys syöjää kohti
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • jauhettua chiliä

Valmistusohje

Anna pihvien lämmetä huoneenlämmössä tunti, pari ennen grillaamista.

Kuivaa lihat hyvin talouspaperiin. Sipaise ne kevyesti öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

Grillaa hyvällä hiilloksella tai grillipannulla molemmin puolin. Laske aikaa minuutti jokaista lihan paksuussenttiä kohti. Anna vetäytyä löyhässä foliopaketissa grillin laidalla 10 minuuttia.

Perinteinen maustekastike chimichurri ja vihreä salaatti riittävät lisäkkeeksi.

X