Reseptit

Grillattu hedelmäinen porsaanfilee maistuu pihajuhlissa

Grillatut ananasrenkaat yhdessä hedelmäisen marinadin kanssa maustavat puuvartaissa tarjottavat porsaanfileet. Pihajuhlien herkkua!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 porsaan sisäfileetä
  • 1 suuri tlk ananasrenkaita

marinadi:

  • 1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 dl mangochutneya
  • 1 sitruunan mehu
  • ananastölkin säilöntäliemi
  • 1 rkl kuivattua salviaa, rosmariinia tai oreganoa

lisäksi:

  • vedessä liotettuja puuvartaita

pinnalle:

  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua tuoretta salviaa, rosmariinia tai oreganoa

Valmistusohje

Grillattu hedelmäinen porsaanfilee tarjotaan grillattujen ananasrenkaiden kanssa.

Poista fileistä kalvot ja leikkaa fileet paksuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet muovipussiin tai matalaan astiaan. Valuta ananasrenkaat ja ota liemi talteen. Siirrä ananasrenkaat astiaan, peitä ja pane jääkaappiin.

Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi lihaviipaleiden päälle. Kääntele viipaleita niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Sulje pussi tai peitä astia ja anna lihan maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Ota lihaviipaleet marinadista ja kuivaa niiden pinta hyvin. Työnnä lihaviipaleet kahteen vierekkäiseen puuvartaaseen. Näin viipaleet pysyvät käännettäessä hyvin paikallaan. Grillaa lihaviipaleita noin 10 minuuttia silloin tällöin käännellen, että ne kypsyvät tasaisesti joka puolelta. Mausta ruskistunut pinta maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla salvialla tai oreganolla.

Grillaa ananasrenkaat molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Tarjoa liha grillattujen ananasrenkaiden, kasvisnyyttien ja raikkaan varhaiskaalisalaatin kanssa.

X