Reseptit

Grillattu inkiväärilammas

15.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

600 g lampaan tai karitsan ulkofileetä

marinadi:

1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua minttua tai rosmariinia
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
rouhittua mustapippuria

pinnalle:

mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Grillattu inkiväärilammas maistuu couscoussalaatin kanssa.

Pane fileet muovipussiin tai matalaan astiaan. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja kaada marinadi fileiden päälle. Kääntele fileitä niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Sulje pussi tai peitä astia ja anna lihan maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Ota fileet marinadista ja kuivaa niiden pinta hyvin. Grillaa fileitä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Filee kypsyy sisältä sopivan ruusunpunaiseksi samassa ajassa, kun pinta saa kauniin värin. Mausta ruskistunut pinta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla sekä tuoreilla yrteillä.

Voit kietaista fileet hetkeksi folioon rauhoittumaan ennen kuin leikkaat ne viipaleiksi. Tarjoa lisäkkeenä couscoussalaattia tai tabbouleh-salaattia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *