Grillattu kanavarras
Grillattu kanavarras saa seurakseen paahdettua munakoisoa. Marinadissa maistuu sitruuna ja tuoreet yrtit. Voit hyvin valmistella ruoan jo edellisenä päivänä laittamalla vartaat valmiiksi marinadiin. Mutta ei hätää, jos tähän ei ole aikaa, vartaat maustuvat oikein maukkaiksi myös lyhyemmässä ajassa.
Ainekset
Grillattu kanavarras
- 8 broilerin paistileikettä
- 4 varrastikkua
- 2+2 rkl oliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 munakoiso
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Viimeistelyyn
- 1 ruukku rucolaa
Valmistusohje
Grillattu kanavarras tehdään helposti näin:
1. Pujota varrastikkuihin aina kaksi paistileikettä ja laita vartaat vuokaan.
2. Sekoita kulhossa 2 ruokalusikallista oliiviöljyä, valkosipulit, oregano, sitruunamehu ja raastettu kuori.
3. Kaada marinadi vartaille ja kääntele niitä niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Peitä vuoka kelmulla ja annan maustua vähintään 30 minuuttia.
4. Leikkaa munakoiso pitkittäin noin 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne leivin paperille ja ripottele pinnoille suolaa. Anna itkettyä hetki ja painele pinnat kuiviksi talouspaperilla.
5. Pirskottele munakoiso viipaleille 2 rkl oliiviöljyä ja grillaa niihin hyvä väri molemmin puolin.
6. Mausta broilerivartaat suolalla ja mustapippurilla ja grillaa ne kypsiksi.
7. Nostele munakoisoviipaleet tarjoiluvadille ja lisää revitty rucolaa. Nostele päälle broilerivartaat.
Katso myös: Vaihtelua grillivartaisiin: halloumia ja hedelmää, broileria, jättikatkarapuja… 8 kesän parasta reseptiä!
Katso myös Kotiliesi.fi: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous