Reseptit

Grillattu kesäkurpitsa-maissisalaatti

Grillattu kesäkurpitsa-maissisalaatti on helppo ja nopea salaatti grillin äärelle ja se sopii kaikkien grilliruokien lisukkeeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu kesäkurpitsa-maissisalaatti

  • 2-3 napakkaa kesäkurpitsaa
  • 2 esikeitettyä maissintähkää
  • 2 rkl oliiviöljyä

Ranch-Kastike

  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Grillattu kesäkurpitsa-maissisalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja vielä puoliksi.

2. Sipaise kesäkurpitsalohkot ja maissintähkät oliiviöljyl­lä. Grillaa tai paahda pannulla kasviksiin kunnolla väriä.

3. Nostele kesäkurpitsa lohkot vadille.

4. Leikkaa terävällä veitsel­lä maissinjyvät irti tähkistä ja ripottele ne kesäkurpitsojen päälle.

5. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Viimeistele grillattu kesäkurpitsa-maissisalaatti lusikoimalla kastike salaa­tille.

Katso myös: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

X