Reseptit

Grillattu maissi

Grillattu maissi valmistuu näppärästi pizzauunissa. Raikas sitrusmarinadi ja raastettu parmesaanijuusto antavat maissille oivan maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu maissi

  • 4 esikeitettyä maissia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 1/2 rkl hunajaa
  • 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1/2 dl minttua hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Pinnalle

  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 3 rkl kuivattua paahdettua sipulia murskattuna

Valmistusohje

Grillattu maissi tehdään helposti näin:

1. Kuivaa maissit talouspaperilla.

2. Nosta maissit valurautaiseen pannuun tai vuokaan. Grillaa maisseja 350-asteisessa pizzauunissa noin 1 minuutti. Kääntele maisseja noin 20 sekunnin välein.

3. Sekoita oliiviöljy, sitruunan raastettu kuori ja mehu, hunaja ja tuoreet yrtit kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Kääntele kuumat maissit marinadissa ja nosta ne tarjoiluvadille.

5. Sekoita parmesaaniraaste ja murskattu sipulirouhe keskenään. Ripottele seos maissien pinnalle ennen tarjoamista.

Katso myös: Paahdetut maissintähkät

Katso myös Kotiliesi.fi: Parmesaani-valkosipuligrillatut maissit

X