Reseptit

Grillattu maissi ja maustevoi

Grillatut maissit maistuvat suussa sulavilta, kun niihin lisää nokareen maustevoita. Kokeile seuraavissa grillijuhlissa!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 esikeitettyä maissintähkää

maustevoi:

  • 50 g voita
  • 1 sitruunaruoho hienonnettuna
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 2-3 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

Maustevoilla maustetut grillatut maissit ovat mukavaa sormi­syötävää.

1. Leikkaa maissintähkät kolmeen tai neljään osaan. Grillaa niihin hyvä pintaväri.

2. Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnettu sitruunaruoho, chili, limetin mehu ja raastettu kuori ja hienonnettu korianteri.

3. Hauduta maustevoita hetki kannen alla miedolla lämmöllä.

4. Laita vielä kuumat maissit isoon kulhoon ja kaada joukkoon maustettu voisula. Kääntele mausteet kauttaaltaan maisseihin ja anna makujen tasaantua. Tarjoile lämpiminä.

X