
Grillattu munakoiso-papupitaleipä ja jogurttikastiketta
Chilillä, mintulla ja korianterilla maustettu marinadi on tämän reseptin juju. Marinadi sopii hyvin myös kalalle ja vaalealle lihalle.
Grillattu munakoiso maistuu jogurttikastikkeen kanssa.
Ainekset
- 2-3 munakoisoa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g vihreitä papuja
marinadi
- 1 dl oliiviöljyä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 chilipalko hienonnettuna
- 2 tl sokeria
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1/2 ruukku minttua
- 1/2 ruukku korianteria
kastike
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 limetin mehu
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet leivinpaperille ja ripottele pinnoille suolaa. Anna itkettyä ja kuivaa talouspaperilla. Sipaise pintoihin molemmin puo- lin oliiviöljyä ja grillaa keskilämmöllä 20-30 minuuttia välillä käännellen.
2. Keitä papuja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta pavut ja kuivaa ne. Grillaa niitä noin 3 minuuttia.
3. Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa. Nostele munakoisot ja pavut kulhoon ja sekoita niin, että kaikki maustuvat hyvin marinadissa.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua. Lämmitä pitaleivät grillissä. Lusikoi leiville kastiketta ja nostele päälle marinoituja kasviksia.
Herkkuja munakoisosta:
Grillatut munakoisoleivät kotijuuston kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous