Reseptit

Grillattu munakoiso-papupitaleipä ja jogurttikastiketta

Chilillä, mintulla ja korianterilla maustettu marinadi on tämän reseptin juju. Marinadi sopii hyvin myös kalalle ja vaalealle lihalle.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Grillattu munakoiso maistuu jogurttikastikkeen kanssa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 munakoisoa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g vihreitä papuja

marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 chilipalko hienonnettuna
  • 2 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1/2 ruukku minttua
  • 1/2 ruukku korianteria

kastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 limetin mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet leivinpaperille ja ripottele pinnoille suolaa. Anna itkettyä ja kuivaa talouspaperilla. Sipaise pintoihin molemmin puo- lin oliiviöljyä ja grillaa keskilämmöllä 20-30 minuuttia välillä käännellen.

2. Keitä papuja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta pavut ja kuivaa ne. Grillaa niitä noin 3 minuuttia.

3. Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa. Nostele munakoisot ja pavut kulhoon ja sekoita niin, että kaikki maustuvat hyvin marinadissa.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua. Lämmitä pitaleivät grillissä. Lusikoi leiville kastiketta ja nostele päälle marinoituja kasviksia.

Herkkuja munakoisosta:

grillatut munakoisoleivät kotijuuston kera

Grillatut munakoisoleivät kotijuuston kera

marinoidut munakoisot

Marinoidut munakoisot

mausteiset munakoisot

Mausteiset munakoisot

Kotiliesi.fi: Munakoisobruschetta

X