Reseptit

Grillattu nyhtöleipä

Nyhtöleipä on mainio grillimenun lisuke, mutta se sopii myös illanistujaistarjottavaksi juustojen ja leikkeleiden kera.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu nyhtöleipä:

  • 1 pyöreä maalaisleipä
  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 dl hienonnettua basilikaa ja oreganoa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 200 g gruyere­ juustoa raastettuna
  • 1 folioarkki

Valmistusohje

1. Leikkaa leipä viipaleiksi niin, että viipaleet jäävät vielä alaosastaan toisiinsa kiinni. Leikkaa toiset viillot ristiin niin, että leipäpaloista syntyy neliön muotoisia pitkiä leipä tikkuja.

2. Sekoita voisulan joukkoon yrtit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Valuta seos leipätikkujen väliin.

3. Ripottele lopuksi väleihin juustoraaste.

4. Nosta leipä folioarkille, taittele folio kiinni ja nosta grilliin keskilämmölle. Grillaa noin 15 minuuttia.

5. Avaa folio ja nosta leipä pöytään nyhdettäväksi.

Vinkki: Leivän voi myös paistaa 220­ asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

X