Grillattu nyhtöleipä
Nyhtöleipä on mainio grillimenun lisuke, mutta se sopii myös illanistujaistarjottavaksi juustojen ja leikkeleiden kera.
Ainekset
Grillattu nyhtöleipä:
- 1 pyöreä maalaisleipä
- 100 g voita sulatettuna
- 1 dl hienonnettua basilikaa ja oreganoa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 200 g gruyere juustoa raastettuna
- 1 folioarkki
Valmistusohje
1. Leikkaa leipä viipaleiksi niin, että viipaleet jäävät vielä alaosastaan toisiinsa kiinni. Leikkaa toiset viillot ristiin niin, että leipäpaloista syntyy neliön muotoisia pitkiä leipä tikkuja.
2. Sekoita voisulan joukkoon yrtit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Valuta seos leipätikkujen väliin.
3. Ripottele lopuksi väleihin juustoraaste.
4. Nosta leipä folioarkille, taittele folio kiinni ja nosta grilliin keskilämmölle. Grillaa noin 15 minuuttia.
5. Avaa folio ja nosta leipä pöytään nyhdettäväksi.
Vinkki: Leivän voi myös paistaa 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous