Reseptit 6.8.2015

Grillattu omenainen possunfilee ja bataattia

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Grillattu possunfilee on kevyttä kesäruokaa. Omenasta ja mintusta syntyy ihanaa tuoksua ja makua lihalle. 

Ainekset

noin 600 g porsaan sisäfileetä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl Dijon-sinappia
1 keskikokoinen omena
1 dl mintun lehtiä

Lisäksi

noin 700 g bataattia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamista. Sipaisepintaan oliiviöljyä ja mausta fileesuolalla ja mustapippurilla. Grillaa lihaan pintaväri.

2. Leikkaa fileeseen viiltoja. Viipaloi omena ja täytä viillot sinapilla, omenaviipaleilla ja mintunlehdillä.

3. Kääri liha folioon ja kypsennä sitä grillissä hyvällä lämmöllä 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.

4. Pese ja lohko bataatti. Laita lohkoille oliiviöljyä ja suolaa. Grillaa bataatit samaan aikaan lihan kanssa välillä käännellen niin, että ne saavat väriä ja pehmenevät.

5. Tarjoile possu bataatin kera.

Katso myös:

Grillattu porsaan sisäfilee ja avokadosalsa, Ruoka.fi

Possuvartaat ja raparperisalsa, Ruoka.fi

Marinoitu porsaanfilee, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi