4.6.2013

Grillattu perunasalaatti

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Grillattu perunasalaatti maistuu valmistusta seuraavana päivänä ehkäpä vielä paremmalle.

Ainekset

700 g uusia perunoita
1 ruukku rucolaa
30 g pecorino- tai parmesaanijuustoa lastuina

kastike:

0.5 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä perunat napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat kuiviksi ja paahda niihin grillissä makua ja väriä pintaan.

2. Laita perunat kulhoon ja jäähdytä. Kääntele perunoiden joukkoon revitty rucola ja pecorino- tai parmesaanilastut.

3. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi kastikkeeksi ja kaada perunoille. 4. Anna makujen tekeytyä noin 20 minuuttia ja tarjoile.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi