12.5.2012

Grillattu porsaanfilee ja kasviscouscous

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 porsaan sisäfilee
1 rkl öljyä
2-3 rkl pintaan hierottavaa grillimausteseosta

Kasviscouscous

3 nippusipulia varsineen
2-3 valkosipulinkynttä
1 Kesäkurpitsa
1 paprika
öljyä
4 dl kasvislientä
2 dl couscousia
yhden sitruunan mehu
mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

rucolaa tai muuta salaattia

Valmistusohje

Hiero lihan pintaan öljy ja mausteseos. Kypsennä fileetä grillissä tai parilapannulla noin 15 minuuttia silloin tällöin käännellen niin, että pinta saa kauniin värin ja liha kypsyy sisältä.

Hienonna sipulit. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat.

Kuumenna tilkka öljyä muurinpohjapannussa tai paistinpannussa. Lisää kaikki kasvikset ja kypsennä niitä noin viisi minuuttia.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää couscous ja anna seistä kannen alla viisi minuuttia. Sekoita kaikki kasvikset couscousin joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Annostele couscous ja salaatti tarjolle ja viipaloi liha päälle. Voit ripotella mausteeksi tuoreita yrttejä.