Grillattu punakaali-tahinislaw
Raikkaat salaatit täydentävät grillijuhlien lihaiset maut. Kira Åkerström-Kekkosen punakaali-tahinislaw sopii erityisesti ribisien kanssa tarjottuna.
Ainekset
Grillattu kaali
- 1 punakaali
- 1 punasipuli
Kastike
- 1 1/2 dl tiiviisti paineltua korianteria tai lehtipersiljaa
- 4 rkl tahinia
- 4 rkl sitruunanmehua
- 4 rkl vettä
- 1 rkl hunajaa
- suolaa
Valmistusohje
Kaali muuttuu lempeämmän makuiseksi, kun sen käyttää grillin kautta. Tarjoa tätä Kira Åkerström-Kekkosen punakaali-tahinislaw’ta grillatun lihan kanssa. Erityisen hyvin punakaalista tehty grillisalaatti sopii ribsien kanssa.
Leikkaa punakaali neljään osaan ja aseta mietoon grilliin. Grillaa paloja noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes kaali on pehmentynyt ja saanut väriä. Leikkaa kaalista kannat pois ja suikaloi. Suikaloi myös sipuli.
Valmista kastike. Hienonna yrtit ja sekoita muiden ainesten kanssa kulhossa. Sekoita kaalin ja sipulin kanssa, mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile haaleana.
Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:
Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin Tulinen romesco-kastike grilliruoille Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti S’mores-keksit marjahillokkeella Raikkaat yrttiribsit Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella
Katso myös:
Punakaali-fenkolicoleslaw, Ruoka.fi
Keväinen raastesalaatti tahinikastikkeella, Ruoka.fi
Hedelmäinen kaalisalaatti, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous