Reseptit

Grillattu punakaali-tahinislaw

Raikkaat salaatit täydentävät grillijuhlien lihaiset maut. Kira Åkerström-Kekkosen punakaali-tahinislaw sopii erityisesti ribisien kanssa tarjottuna.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Sara Remington

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu kaali

  • 1 punakaali
  • 1 punasipuli

Kastike

  • 1 1/2 dl tiiviisti painel­tua korianteria tai lehtipersiljaa
  • 4 rkl tahinia
  • 4 rkl sitruunan­mehua
  • 4 rkl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa

Valmistusohje

Kaali muuttuu lempeämmän makuiseksi, kun sen käyttää grillin kautta. Tarjoa tätä Kira Åkerström-Kekkosen punakaali-tahinislaw’ta grillatun lihan kanssa. Erityisen hyvin punakaalista tehty grillisalaatti sopii ribsien kanssa.

Leikkaa punakaali neljään osaan ja aseta mietoon grilliin. Grillaa paloja noin 10 minuut­tia välillä käännellen, kunnes kaali on pehmentynyt ja saa­nut väriä. Leikkaa kaalista kannat pois ja suikaloi. Suika­loi myös sipuli.

Valmista kastike. Hienonna yrtit ja sekoita muiden aines­ten kanssa kulhossa. Sekoita kaalin ja sipulin kanssa, maus­ta tarvittaessa suolalla. Tarjoi­le haaleana.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin Tulinen romesco-kastike grilliruoille Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti S’mores-keksit marjahillokkeella Raikkaat yrttiribsit Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Punakaali-fenkolicoleslaw, Ruoka.fi

Keväinen raastesalaatti tahinikastikkeella, Ruoka.fi

Hedelmäinen kaalisalaatti, Kotiliesi.fi

X