2.7.2015

Grillattu punakaali-tahinislaw

Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Grillattu kaali

1 punakaali
1 punasipuli

Kastike

1 1/2 dl tiiviisti painel­tua korianteria tai lehtipersiljaa
4 rkl tahinia
4 rkl sitruunan­mehua
4 rkl vettä
1 rkl hunajaa
suolaa

Valmistusohje

Kaali muuttuu lempeämmän makuiseksi, kun sen käyttää grillin kautta. Tarjoa tätä Kira Åkerström-Kekkosen punakaali-tahinislaw’ta grillatun lihan kanssa. Erityisen hyvin punakaalista tehty grillisalaatti sopii ribsien kanssa.

Leikkaa punakaali neljään osaan ja aseta mietoon grilliin. Grillaa paloja noin 10 minuut­tia välillä käännellen, kunnes kaali on pehmentynyt ja saa­nut väriä. Leikkaa kaalista kannat pois ja suikaloi. Suika­loi myös sipuli.

Valmista kastike. Hienonna yrtit ja sekoita muiden aines­ten kanssa kulhossa. Sekoita kaalin ja sipulin kanssa, maus­ta tarvittaessa suolalla. Tarjoi­le haaleana.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin
T
ulinen romesco-kastike grilliruoille
G
rillattu maissi-lehtikaalisalaatti
S
’mores-keksit marjahillokkeella
R
aikkaat yrttiribsit
K
asvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
G
rillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Punakaali-fenkolicoleslaw, Ruoka.fi

Keväinen raastesalaatti tahinikastikkeella, Ruoka.fi

Hedelmäinen kaalisalaatti, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi