Reseptit

Grillattu salaatti

4.8.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kaikkea voi grillata - myös salaattia! Grillattu salaatti on raikas grilliruokien lisuke. Annoksen viimeistelee tillillä maustettu pehmeä juusto-kermakastike.

Ainekset

Grillattu salaatti:

1/2 varhaiskaali tai 2 sydänsalaattia
1 kukkakaali
1 parsakaali tai broccoliini
100 g pimientos de padron -paprikoita

Marinadi:

1 1/2 dl öljyä
1/2 dl valko- tai punaviinietikkaa
1-2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 sitruunan kuori raastettuna
(1 valkosipulinkynsi)

Tilli-juustokastike:

2 1/2 dl kermaa
200 g juustoraastetta (esim. Västerbotten)
1 dl tilliä
(mustia seesaminsiemeniä)

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi­ainekset.

2. Sivele pilkotut salaattiainekset marinadilla ja grillaa miedolla lämmöllä raidallisiksi. Säilytä loppu marinadi jääkaapissa.

3. Tee kastike. Kiehauta kerma ja lisää sekaan juusto. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi  ja mausta hienonnetulla tillillä. Tarjoa grillikasvikset juustokastikkeen kera.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme