grillattu salaatti
Reseptit

Grillattu salaatti

Kaikkea voi grillata - myös salaattia! Grillattu salaatti on raikas grilliruokien lisuke. Annoksen viimeistelee tillillä maustettu pehmeä juusto-kermakastike.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu salaatti:

  • 1/2 varhaiskaali tai 2 sydänsalaattia
  • 1 kukkakaali
  • 1 parsakaali tai broccoliini
  • 100 g pimientos de padron -paprikoita

Marinadi:

  • 1 1/2 dl öljyä
  • 1/2 dl valko- tai punaviinietikkaa
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • (1 valkosipulinkynsi)

Tilli-juustokastike:

  • 2 1/2 dl kermaa
  • 200 g juustoraastetta (esim. Västerbotten)
  • 1 dl tilliä
  • (mustia seesaminsiemeniä)

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi­ainekset.

2. Sivele pilkotut salaattiainekset marinadilla ja grillaa miedolla lämmöllä raidallisiksi. Säilytä loppu marinadi jääkaapissa.

3. Tee kastike. Kiehauta kerma ja lisää sekaan juusto. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi  ja mausta hienonnetulla tillillä. Tarjoa grillikasvikset juustokastikkeen kera.

X