Reseptit

Grillattu siika

Grillattu siika maustetaan välimerellisin makuvivahtein tomaatilla, yrteillä ja nippusipulilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu siika

  • n. 500 g siikafileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl Välimeren yrttisekoitusta
  • 2 tomaattia
  • 1-2 nippusipulia varsineen
  • 1 rkl oliiviöljyä

LIsäksi

  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Grillattu siika tehdään helposti näin:

1. Nypi siikafileestä pois ruodot. Laita kala kuumuutta kestävään astiaan, kuten foliovuokaan. Mausta suolalla ja yrttimausteseoksella. Anna kalan maustua hetki.

2. Hienonna tomaatit ja sipuli. Levitä seos kalan pinnalle. Valuta päälle oliiviöljy.

3. Laita kala grillin yläritilän päälle, sulje grillin kansi ja kypsennä kalaa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Grillataan kalaa! Näillä ohjeilla onnistut niin vartaiden, fileiden kuin kokonaisenkin kalan grillauksessa

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat kalaohjeet

X