Reseptit

Grillattu teriyakilohi

Tiesitkö, että Japanista peräisin oleva teriyakilohi maistuu parhaiten ihanan viileän jogurttikastikkeen kanssa. Tässä reseptissä saat ohjeet molemmille.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 palaa lohi- tai kirjolohifileetä
  • 1 dl Teriyakikastiketta

Valmistusohje

Teriyakilohi tuo tuulahduksen Japanista.

Pane lohipalat kulhoon ja kaada teriyakikastike päälle. Anna maustua jääkaapissa 2-3 tuntia.

Valuta kalasta enin kastike pois ja grillaa kalapaloja molemmilta puolilta 5–8 minuuttia. Voitele kalapaloja grillauksen aikana kastikkeella.

Vihje: Tarjoa kalan kanssa jogurttikastiketta.

Sekoita keskenään neljä desilitraa maustamatonta jogurttia, nippu hienonnettuja kevätsipuleita, desilitra hienonnettuja tuoreita yrttejä ja kolme murskattua valkosipulinkynttä. Mausta kastike maun mukaan sitruunamehulla,

X