Reseptit

Grillattu tomaatti-mozzarellasalaatti

Kun kaipaat grilliruokiin vaihtelua, kokeile tätä Teresa Välimäen herkullista reseptiä. Lämpö saa tomaatista maun irti. Rapsakka ilmakuivattu kinkku kruunaa grillatun tomaatti-mozzarellasalaatin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 80 g savustettua ilmakuivattua kinkkua
  • 400 g minitomaatteja
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • valkoista balsamicoa
  • kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 200 g minimozzarellapalloja

Valmistusohje

 

1. Grillaa kinkkuviipaleet tasoparilalla tai uunissa rapeiksi, mutta älä polta niitä. Nosta viipaleet talouspaperille odottamaan.

2. Huuhdo tomaatit ja painele ne talouspaperilla kuiviksi. Laita tomaatit foliovuokaan ja sekoita joukkoon oliiviöljy, suolaa ja mustapippuria sekä ripaus sokeria. Nosta vuoka grilliin ja kuumenna niin, että tomaatit lämpenevät, mutta eivät hajoa.

3. Ota vuoka grillistä ja sekoita kuumien tomaattien joukkoon balsamico, basilika ja mozzarellapallot.

4. Rouhi rapeaksi grillattu kinkku veitsellä ja lisää viimeisenä vuokaan. Tarjoile salaatti vielä lämpimänä.

X