Reseptit

Grillattu tonnikalapanini

Tonnikalapanini on mehukas herkku, joka maistuu lounaaksi.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu tonnikalapanini

  • 2 täysjyväsämpylää
  • 4 kpl (á 150 g) tonnikalapihviä (esimerkiksi pakaste)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • ½ kesäkurpitsaa
  • 2 isoa luumutomaattia
  • 4 rkl rucolapestoa (tai valmista pestokastiketta)
  • 50 g rucolasalaattia

Valmistusohje

Tonnikalapanini valmistuu grillissä näin helposti:

Tonnikalapanini syntyy mehukkaista tonnikalapihveistä, tomaattiviipaleista ja kesäkurpitsasta.

1. Tee ensin pesto ja valmistele leipien ainekset.

2. Halkaise sämpylät ja paahda sämpylänpuolikkaat kuumalla parilapannulla tai grillissä.

3. Kääntele tonnikalapihvit öljystä, tuoreesta inkivääristä ja sitruunamehusta tehdyssä seoksessa. Grillaa pihvit molemmin puolin jättäen ne sisältä puolikypsiksi. Mausta pihvit suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

4. Pese kesäkurpitsa. Vedä kesäkurpitsasta juustohöylällä pituussuunnassa ohuita viipaleita, ja grillaa viipaleita puolisen minuuttia molemmin puolin kuumalla grillillä.

5. Pese ja viipaloi tomaatit ja kokoa leivät levittämällä pestoa paahdetuille leiville. Nosta päälle kesäkurpitsaa, tonnikalapihvit, tomaattia ja rucolasalaattia.

6. Tarjoile grillattu tonnikalapanini lämpiminä.

Katso myös:

Tonnikala-kolmioleivät, Ruoka.fi

Raikkaat tonnikalarieskat, Ruoka.fi

Tonnikalakerrosleivät, Kotiliesi.fi

X