Reseptit

Grillattua broileria ja pyttipannua

Tarkoile kesäiseksi ateriaksi grillattua broileria ja pyttipannua.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 2 rkl aprikoosihilloa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 0.3 tl yrttiseosta
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

kesän pyttipannu

  • 8 keitettyä varhaisperunaa
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu varhaisporkkanoita
  • 100 g sokeriherneenpalkoja
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • herneenversoja

Valmistusohje

 

1. Nosta broilerinfileet huoneenlämpöön tuntia ennen kypsentämistä. Sekoita kulhossa aprikoosihillo ja öljy.

2. Pilko keitetyt ja jäähdytetyt perunat. Pilko sipuli varsineen. Murskaa ja hienonna valkosipulinkynnet. Rapsuta porkkanat puhtaiksi ja pilko. Puhdista sokeriherneenpalot.

3. Grillaa broilerit molemmin puolin kypsiksi. Sivele päälle hilloseosta ja mausta fileet yrttimausteella, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta fileet vadille ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 5 minuuttia.

4. Kuumenna muurikalla loraus öljyä ja vokkaa kasvikset napakan kypsiksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Koristele annokset herneenversoilla.

X