Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella
Kokonaisena grillattu kala on kivaa kesäruokaa. Tarjoa lisänä maukasta charmoula-kastiketta.
Ainekset
charmoula-kastike
- 1/2 säilötty sitruuna* (tai 1 sitruunan kuori säikeiksi kuorittuna)
- 2 dl tiiviisti paineltua lehtipersiljaa
- 1 dl tiiviisti paineltua korianteria
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 1/2 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl jauhettua korianteria
- 1/2 rkl jauhettua juustokuminaa
- suolaa
Lisäksi
- 2 keskikokoista kokonaista suomustettua siikaa (tai muuta kalaa)
- suolaa
- öljyä
Valmistusohje
Grillaa kaloja lempeällä lämmöllä grillissä. Voit myös sujauttaa kalat halsteriin.
1. Huuhtele säilötty sitruuna. Erottele liha kuoresta, käytä ainoastaan kuori. Laita kaikki kastikeainekset monitoimikoneeseen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja sekoita rouhevaksi tahnaksi. Mausta kevyesti suolalla.
2. Suolaa kalat sisältä ja ulkoa. Hiero puolet charmoula-kastikkeesta kalojen sisälle ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
3. Öljyä maustuneet kalat ja grillaa miedolla lämmöllä 8–10 minuuttia kerran kääntäen, kunnes kala on kypsää (selkäevä irtoaa helposti vetämällä). Tarjoile ylijääneen charmoula-kastikkeen kanssa.
*Saatavilla hyvinvarustetuista ruokakaupoista tai etnisistä kaupoista
Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:
Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin Tulinen romesco-kastike grilliruoille Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti S’mores-keksit marjahillokkeella Raikkaat yrttiribsit Grillattu punakaali-tahinislaw Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
Katso myös:
Grillattu teriyakilohi, Ruoka.fi
Täytetty kala valmistuu grillissä, Ruoka.fi
Grillattu siika, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous