Reseptit

Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella

7.7.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kokonaisena grillattu kala on kivaa kesäruokaa. Tarjoa lisänä maukasta charmoula-kastiketta.

Ainekset

charmoula-kastike

1/2 säilötty sitruuna* (tai 1 sitruunan kuori säikeiksi kuorittuna)
2 dl tiiviisti paineltua lehtipersiljaa
1 dl tiiviisti paineltua korianteria
1/2 dl oliiviöljyä
1 1/2 rkl sitruunanmehua
1 rkl jauhettua korianteria
1/2 rkl jauhettua juustokuminaa
suolaa

Lisäksi

2 keskikokoista kokonaista suomustettua siikaa (tai muuta kalaa)
suolaa
öljyä

Valmistusohje

Grillaa kaloja lempeällä lämmöllä grillissä. Voit myös sujauttaa kalat halsteriin.

1. Huuhtele säilötty sitruuna. Erottele liha kuoresta, käytä ainoastaan kuori. Laita kaikki kastikeainekset monitoimikoneeseen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja sekoita rouhevaksi tahnaksi. Mausta kevyesti suolalla.

2. Suolaa kalat sisältä ja ulkoa. Hiero puolet charmoula-kastikkeesta kalojen sisälle ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

3. Öljyä maustuneet kalat ja grillaa miedolla lämmöllä 8–10 minuuttia kerran kääntäen, kunnes kala on kypsää (selkäevä irtoaa helposti vetämällä). Tarjoile ylijääneen charmoula-kastikkeen kanssa.

*Saatavilla hyvinvarustetuista ruokakaupoista tai etnisistä kaupoista

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin
T
ulinen romesco-kastike grilliruoille
G
rillattu maissi-lehtikaalisalaatti
S
’mores-keksit marjahillokkeella
R
aikkaat yrttiribsit
G
rillattu punakaali-tahinislaw
K
asvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä

Katso myös:

Grillattu teriyakilohi, Ruoka.fi

Täytetty kala valmistuu grillissä, Ruoka.fi

Grillattu siika, Kotiliesi.fi